Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. / ..

 

Προς : κ. Α. Αρβανίτη

Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Κοιν : κ. Ε. Λιβιεράτο Υπουργό ΠΕ.Κ.Α

Κύριε Πρόεδρε,

Με νομοθετική πρωτοβουλία το 2011, κατά τη θητεία μου στο Υ.ΠΕ.Κ.Α, θεσπίστηκε διάταξη που αφορά στην εφαρμογή διαδικασίας επαναπροσδιορισμού της θέσης των ορίων των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα, όταν αναφέρεται και διαπιστώνεται σε περιοχές εκτεταμένη απόκλιση της απεικόνισής τους. Στο πλαίσιο αυτό, σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές (Λέσβο, Χίο, Λευκάδα, Αλόννησο κ.α), όπου εντοπίστηκαν εκτεταμένες αποκλίσεις απεικόνισης - καταγραφής, λειτούργησαν γραφεία της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που είχαν προβλήματα με τα δηλωθέντα ακίνητά τους.

Στη Λέσβο, με την συνδρομή του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λειτούργησαν δύο τέτοια γραφεία (στην Μυτιλήνη και στον Παπάδο Γέρας) για την παραλαβή δηλώσεων επαναπροσδιοριμού από πολίτες που είχαν το πρόβλημα. Από όσο γνωρίζω, τα γραφεία αυτά - μετά και την παράταση που δόθηκε - στο τέλος του φετινού καλοκαιριού, ολοκλήρωσαν το έργο τους, σε ό,τι αφορά στην παραλαβή των δηλώσεων των ενδιαφερομένων πολιτών.

Σήμερα όλοι αυτοί που υπέβαλλαν δηλώσεις εύλογα ρωτούν τι μέλει γενέσθαι, ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητές τους στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Παρακαλώ λοιπόν, επειδή συχνά γίνομαι και ο ίδιος αποδέκτης της ανησυχίας αυτής των πολιτών, να με ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που υπολείπονται, δηλαδή διενέργεια αυτοψιών και επίγειων μετρήσεων, αναρτήσεις και τελική σύνταξη πινάκων και διαγραμμάτων κλπ., ώστε να διευθετήσουν οριστικά οι ενδιαφερόμενοι τις υποθέσεις τους.

Σας ευχαριστώ και παραμένω στη διάθεσή σας.

Νίκος Σηφουνάκης